18 Ocak 2009 Pazar

Vezir parmağı


Malzemeler:

500 gr un

3 su bardağı su

1 çay kaşığı tuz

1 tatlı kaşığı şeker

2 çorba kaşığı ayçiçek yağı

4 yumurta

Şurubu için:

4 su bardağı su

4 su bardak şeker

yarım limon suyu

kızartmak için sıvı yağ

Yapılışı:Şurub için şekerle suyu kaynatın.İçine limon suyunu ilave edip, ocaktan alın.Soğumaya bırakın.Hamur için suyu, tuzu, şekeri ve yağı kaynatın.Unu azar azar ilave edip, tahta kaşıkla karıştırın.Karışım hamurlaşmaya başladığında yumurtaları teker teker ilave edin.Her yumurtayı hamura iyice yedirin.Ocaktan alın.Hamura parmak şekli verin.Kızgın yağa atarak kızartın.Kevgirle çıkartıp, soğuk şerbete atın.Şerbetini emince çıkarıp, servis yapın.

Afiyet Olsun

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder