Malzemeler:
500 gr un
3 su bardağı su
1 çay kaşığı tuz
1 tatlı kaşığı şeker
2 çorba kaşığı ayçiçek yağı
4 yumurta
Şurubu için:
4 su bardağı su
4 su bardak şeker
yarım limon suyu
kızartmak için sıvı yağ
Yapılışı:Şurub için şekerle suyu kaynatın.İçine limon suyunu ilave edip, ocaktan alın.Soğumaya bırakın.Hamur için suyu, tuzu, şekeri ve yağı kaynatın.Unu azar azar ilave edip, tahta kaşıkla karıştırın.Karışım hamurlaşmaya başladığında yumurtaları teker teker ilave edin.Her yumurtayı hamura iyice yedirin.Ocaktan alın.Hamura parmak şekli verin.Kızgın yağa atarak kızartın.Kevgirle çıkartıp, soğuk şerbete atın.Şerbetini emince çıkarıp, servis yapın.
Afiyet Olsun
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder