Malzemeler:
2 su bardağı pirinç
2 su bardağı su
1 çay bardağı sıvı yağ
1 çorba kaşığı limon suyu
1 tatlı kaşığı tuz
2 adet kesme şeker
1 tatlı kaşığı safran
1 adet domates
2 çorba kaşığı maydonoz
2 çorba kaşığı dere otu
1 çorba kaşığı haşlanmış bezelye
Yapılışı:Pirinci sıcak tuzlu suda 1 saat bekletelim.2 su bardağı su, yağ, şeker ve tuzu bir tencereye alıp kaynatalım.İçine limon suyunu ilave edelim.Daha sonra pirinci de yıkayıp, süzerek tencereye koyalım.
Pirinci kapağı kapalı olarak 5 dakika hızlı, 20 dakika kısık ateşte pişirelim.Ateşten indirip, demlendirdikten sonra pilavı dörde bölelim.
İlk bölüme safran katıp, karıştıralım.Ortası delik bir kek kalıbına elimizle sıkıştırarak yerleştirelim.İkinci kısma kıyılmış maydonoz, dereotu ve haşlanmış bezelye karıştırıp, kalıba yerleştirelim.Üçüncü bölüme kabukları soyulmuş ve küçük küçük doğranmış domatesi karıştıralım. Bunu da kek kalıbına yerleştirelim.Son bölüme tekrar maydonoz, dereotu ve bezelyeyi karıştırarak, kalıba yerleştirelim.
Kalıbı ters çevirip, formunu bozmadan bir servis tabağına çıkartalım.
Afiyet Olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder