17 Ocak 2009 Cumartesi

Fıstıklı muhallebi


Malzemeler:

2 bardak süt

1.5 bardak toz şeker

1/2 kahve fincanı nişasta

1 bardak pirinç unu

1.5 bardak su

1/2 çay kaşığı tuz

200 gr ayıklanmış tuzsuz antep fıstığı

Yapılışı:Tuzsuz ve ayıklanmış antep fıstığını bir kaba alın.Üstünü örtecek kadar su ilave ederek,5 dakika kaynatın.Kaynadıktan sonra üzerine soğuk su ilave edin.Bir süre bekledikten sonra fıstıkların kabuklarını soyun.Daha sonra fıstıkları havanda dövün.Ayrı bir tencerede sütü, şekeri ve tuzu karıştırarak kaynatın.Başka bir kapta ise pirinç unu ve nişastayı karıştırın.Üzerinesürekli karıştırarak su ekleyin.Karışımı azar azar sütün içine ilave edin.Sürekli karıştırarak pişirin.Tencereyi ateşten indirmeden 2 dakika önce fıstıkları muhallebiye karıştırın.Ateşten aldıktan sonra muhallebiyi kaselere doldurun.Soğuduktan sonra servis yapın.

Afiyet Olsun...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder