27 Ocak 2009 Salı

Çerkez tatlısı


Malzemeler:

Şurubu için:

3 bardak toz şeker

3 bardak su

1 limonun suyu

HAMURU İÇİN:

500 gr un

4 yumurta sarısı

150 gr pudra şekeri

150 gr yoğurt

1 tatlı kaşığı toz maya

İÇİNE:

250 gr pudra şekeri

250 gr ceviz

3 yumurta akı

Kızartmak için sıvı yağ

YAPILIŞI:

Şurubu daha önce anlatıldığı gibi hazırlayın.Soğutun.Mayayı ılık şekerli suda eritin.Kalan malzemelerle birlikte yoğurun.Yumruk iriliğinde bezelere ayırın.Üzerine nemli bir bez kapatıp,yarım saat bekletin.Bu sürenin sonundabezeleri ince bir yufka halinda açın.İç malzemesi için pudra şekeri,ceviz ve yumurta aklarını karıştırıp hamur yapın.Bu malzemeyi açtığınız yufkaların içine bölüştürün.İnce rulolar yapın.Kızgın yağa atın.Her tarafı kızardığında, şurubun içine atın.Çıkartıp servis yapın

AFİYET OLSUN.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder