18 Ocak 2009 Pazar

Sultan Tatlısı


Malzemeler:

200 gr toz şeker

1 yumurta akı

1 yumurta sarısı

200 gr pudra şekeri

200 gr margarin

150 gr çikolata rendesi

250 gr toz fındık

200 gr un

1 paket kabartma tozu

Şurubu için:

4 su bardak şeker

4 bardak su

1 limonun suyu

Yapılışı:Şurup için şeker ve suyu kaynatın.İnmesine yakın içine limon suyunu ilave edin.Ocaktan alıp, soğumaya bırakın.Yumurta akını mikserle kar haline gelene dek çırpın.Toz şekeri içine azar azar dökerek yedirin.Yağı eritip, soğutun.Yumurta sarısıyla karıştırın.Kalan tüm malzemeleri yumurta akına ekleyin.Son olarak yağ ve yumurta sarısını ekleyin.Yuvarlak bir tepsiyi yağlayın.

180 dereceli fırında pişirin.Üzerine şurubunu döküp, servis yapın.

AFİYET OLSUN

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder