4 Ocak 2009 Pazar

Kolböreğı


Malzemeler:

3 adet hazır yufka

1 su bardağı süt

3 adet yumurta

125 gr margarin(yarım paket)


İç malzemesi için:

150 gr beyaz peynir veya kıyma

yarım demet maydonoz


Yapılışı: Yumurta sütle iyice çırpılır.Erimiş margarin katılıp karıştırılır.Düz bir zemine serilmiş yufkanınn her tarafına bu haçtan sürülür.Hazırlanan iç üzerine döşenir.Rulo yapılır.Yağlanmış tepsiye (tepsinin ortasından başlayarak) sıra sıra döşenir.Diğer yufkalar da aynı şekilde hazırlanır.İlk döşenen yufkaya eklenerek sarmaya devam edilir.Sonra yumurta sarısı sürülür.Pembeleşinceye kadar pişirilir.


Afiyet Olsun

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder