Malzemeler:
14 adet milföy
4 adet yufka
1 su bardağı sulu yoğurt
1 çay bardağı sıvıyağ
1 adet yumurta
1 çay bardağı süt
ıçı ıçın beyaz peynır
Yapılışı: milföyleri buzdolabından çıkartıp yarım saat kadar yumuşaması için bekletelim.Yumuşayan milföyden 7 tanesini üst üste koyup merdaneyle tepsimizin büyüklüğüne göre açalım.Tepsimizi yağlayıp açtığımız milföyü koyalım.Yufkalardan 2 tanesini küçük küçük didikleyerek milföyün üzerine yayalım.Yoğurtla sıvıyağı bir başka kapta karıştırıp yarısını bu yufkaların üzerine gezdirelim.Peyniri araya serpiştirip ,kalan 2 yufkayı da peynirin üzerine didikleyelim.Yoğurtlu karışımın kalanını da bu tabakanın üzerine gezdirelim.Kalan 7 milföyü de tepsinin büyüklüğünde açalım ve en üste yerleştirelim.Böreğimizi dilimleyelim.Süt ile yumurtayı çırpıp böreğimizin üzerine sürelim.Bırakalım karışım dılımlerın arasına aksın.190 derecede 30 dakika kadar pişirelim.
Afiyet Olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder