3 Ocak 2009 Cumartesi

Milföylü Börek


Malzemeler:

14 adet milföy

4 adet yufka

1 su bardağı sulu yoğurt

1 çay bardağı sıvıyağ

1 adet yumurta

1 çay bardağı süt

ıçı ıçın beyaz peynır


Yapılışı: milföyleri buzdolabından çıkartıp yarım saat kadar yumuşaması için bekletelim.Yumuşayan milföyden 7 tanesini üst üste koyup merdaneyle tepsimizin büyüklüğüne göre açalım.Tepsimizi yağlayıp açtığımız milföyü koyalım.Yufkalardan 2 tanesini küçük küçük didikleyerek milföyün üzerine yayalım.Yoğurtla sıvıyağı bir başka kapta karıştırıp yarısını bu yufkaların üzerine gezdirelim.Peyniri araya serpiştirip ,kalan 2 yufkayı da peynirin üzerine didikleyelim.Yoğurtlu karışımın kalanını da bu tabakanın üzerine gezdirelim.Kalan 7 milföyü de tepsinin büyüklüğünde açalım ve en üste yerleştirelim.Böreğimizi dilimleyelim.Süt ile yumurtayı çırpıp böreğimizin üzerine sürelim.Bırakalım karışım dılımlerın arasına aksın.190 derecede 30 dakika kadar pişirelim.

Afiyet Olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder