5 Ocak 2009 Pazartesi

Kadayıf dolması


Malzemeler:


250 gr tel kadayıf


1 su bardağı dövülmüş ceviz


4 yumurta


2 su bardağı toz şeker


1 su bardağı su


1 çorba kaşığı limon suyu


YAPILŞI


Tel kadayıftan orta boy elma büyüklüğünde bir parça koparın.Elde açın.İçine bir çorba kaşığı ceviz koyup, dolma sarar gibi sarın.Kadayıfın geri kalan kısmına da bu işlemi uygulayın.Yumurtaları çırpın.Hazırladığınz kadayıf dolmalarını yumurtaya bulayıp, kızgın yağda kızartın.Süzüp, ılık şerbete atın.


ŞURUBU İÇİN:


2 su bardağı şeker ve 1 subardağı suyu 15 dakika kaynatın.Limon suyunu ilave edip ateşten alın.


AFİYET OLSUN.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder