Malzemeler:
3 adet yufka
Yarım su bardağı yoğurt
Yarım çay bardağı sıvı yağ
Yarım su bardağı su
Kaşar veya dil peyniri
5 li sosis
Yarım kilo mantar
1 adet küçük soğan
2 adet sivri biber
1 çorba kaşığı salça
biraz sıvı yağ
Yapılışı:Bir tavaya yağ koyup,soğanları kavuralım.Biberleri ince ince doğrayıp kavuralım.Sosisleri de ince ince doğrayıp, salçayla birlikte tavada pişirelim.Suyunu çekene kadar pişsin.Yufkalardan birini temiz bir tezğahın üstüne yayalım.Bir kaba yoğurt,yağ ve suyu döküp karıştıralım.Bu karışımı kaşıkla yufkanın üzerine sürelim.Daha sonra diğer yufkayı üzerine yayalım.Onunda üzerine kaşıkla karışımdan dökelim.Üçüncüsünüde aynı işlemi uyguladıktan sonra katlayıp, yine kalan karışımı üzerine dökelimhazırlamış olduğumuz içi yufkanın üzerine yayarak, kaşar veya dil peynirini koyalım.Yufkaları zarf şeklinde kapatalım.Üzerine yumurta veya yoğurt ve su karışımı sürerek 200 dereceli fırında üzeri iyice kızarana kadar pişirelim.Dilimleyip servis yapalım.
Afiyet Olsun
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder