19 Ocak 2009 Pazartesi

Mantarlı Börek


Malzemeler:

3 adet yufka

Yarım su bardağı yoğurt

Yarım çay bardağı sıvı yağ

Yarım su bardağı su

Kaşar veya dil peyniri

5 li sosis

Yarım kilo mantar

1 adet küçük soğan

2 adet sivri biber

1 çorba kaşığı salça

biraz sıvı yağ

Yapılışı:Bir tavaya yağ koyup,soğanları kavuralım.Biberleri ince ince doğrayıp kavuralım.Sosisleri de ince ince doğrayıp, salçayla birlikte tavada pişirelim.Suyunu çekene kadar pişsin.Yufkalardan birini temiz bir tezğahın üstüne yayalım.Bir kaba yoğurt,yağ ve suyu döküp karıştıralım.Bu karışımı kaşıkla yufkanın üzerine sürelim.Daha sonra diğer yufkayı üzerine yayalım.Onunda üzerine kaşıkla karışımdan dökelim.Üçüncüsünüde aynı işlemi uyguladıktan sonra katlayıp, yine kalan karışımı üzerine dökelimhazırlamış olduğumuz içi yufkanın üzerine yayarak, kaşar veya dil peynirini koyalım.Yufkaları zarf şeklinde kapatalım.Üzerine yumurta veya yoğurt ve su karışımı sürerek 200 dereceli fırında üzeri iyice kızarana kadar pişirelim.Dilimleyip servis yapalım.

Afiyet Olsun

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder