5 Ocak 2009 Pazartesi

Yoğurt Tatlısı

Malzemeler:

3 fican yoğurt

3 adet yumurta

4.5 fincan pudra şekeri

Yarım fincan sıvı yağı veya tereyağı

6 fincan un

1 çay kaşığı karbonat

yarım limon

ŞURUBU İÇİN .

4 su bardağı şeker

3.5 su bardağı su


YAPILIŞI:

Şekerle yumurta eriyinceye kadar çırpılır.Üzerine yağ, yoğurt ve un ilave edilip karıştırılır.

1 çay kaşığı karbonat çorba kaşığına konup, limon damlatılarak erimesi sağlanır.Hamurun içine katılıp, karıştırılır.Yağlanmış tepsiye dökülür.

Önceden ısıtılmış orta ısılı fırında pişirilir.Fırından çıkar çıkmaz önceden hazırlayıp, soğuttuğumuz şurub üzerine dökülür.Dilimlenip, şurubu çekince servis yapılır.

4 su bardağı şeker ve 3.5 su bardağı su karıştırılır. Eriyince kaynamaya bırakılır. Limon suyu ilave edilir.

NOT:kaymakla servis yapabilirsiniz.

AFİYET OLSUN.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder