1 Ocak 2009 Perşembe

Kalp bıskuvı


Malzemeler:

1 çay bardağı sıvıyağ

1 su bardağı erıtılmıs margarın

1 çay bardağı yoğurt

4 subardağı un

yarım çay bardağı pudraşeker

1 şeker kabama tozu

2 paket vanilya

3-4 çorba kaşığı marmelet


Hazılanışı:

Sıvıyağı, eritilmiş margarin,yoğurt, pudraşeker ve vanilyayı derin bir kaba alıp karıştırın. Un ve kabartma tozunu başka bir kapta harmanlayın. Yağlı karışıma ekleyip yoğurun.

Hamuru merdaneyle yarım cm kalınlıgında acın. Kalp seklındekı bıskuvı kalıbıyla kesın. Hamurların yarısını daha kucuk bır kalp seklındekı kalıpla kesıp ıclerını çıkarın .Bütün haldekı hamurların uzerıne içlerıni çıkardığınız hamurları yerlestırın. Yağlanmış fırın tepsisine dizip önceden ısıtılmış 190 dereceye ayarlı fırında 15 -20 dakika pişirin. Fırından alıp soğutun.

bısküvılerın ortasındaki boşluklara marmelatı paylaştırın. Uzerine pudraşekeri serpiştirip servis yapalım.


Afıyet olsun...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder