25 Ocak 2009 Pazar

Kazandibi


Malzemeler:

4 bardak süt

250 gr şeker

125 gr pirinç unu

Vanilya

Pudra şekeri

Yapılışı:Sütü kaynatın.Şekeri ve biraz suyla ezilmiş pirinç ununu karıştırarak süte katın. Karıştırmaya devam ederek 15 dakika pişirin.

Hafifçe yağlanmış ve üzerine pudra şekeri serpilmiş tepsiye dökün.Altının kahverengi kalması için sadece altı yanan fırında veya ocakta döndürerek kızartın.Kazan dibinin tepsiden kolayca ayrılabilmesi için tepsiyi hemen soğuk suya batırın.1-2 dakika tuttuktan sonra soğumaya bırakın.İyice soğuduğunda muhallebiyi kare veya dikdörtgene bölün.Bir spatula yardımıyla kaldırıp,ikiye katlayın.Kızarmış tarafı üste gelecek şekilde servis yapın.

Afiyet Olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder