8 Ocak 2009 Perşembe

Mantı


Malzemeler:

HAMURU İÇİN:

Yeteri kadar un

yeterince su ve tuz

İÇ İÇİN:Kyma,soğan,maydanoz,tuz,karabiber,salça

SOS İÇİN.Yogurt,ezilmiş sarımsak,yağ,salça,nane

YAPILŞI:

Öncelikle hamur malzemeleri karıştırılarak sert bir hamur yapılır.İsteğe göre ölçüsü ayarlanır.

Kıyma,ince ince doğranmış soğan,maydanoz,tuz,karabiber,nane karıştırılır.Hamurdan bezeler yapılır ve kalınca yufkalar açılır.Küçük küçük kareler şeklinde kesilir.Hamurların içine hazırlanan kıymalı içten azar azar konulur ve üçgen şeklinde katlanır.Hepsi bittikten sonra kaynar suda haşlanır.Fazla suya kevgirden süzülür.Sarmısaklı yoğurt ilave edilerek karıştırılır.Tabaklara servis yapılır.

Daha önce ayrılan bir miktar hamur,kalem gibi rulo şekline getirilerek küçük parçalar halinde kesilir.Tavaya biraz yağ konularak hamurlar kızartılır.Üzerine salça ve nane ilave edilir.Bu karışım mantıların üzerine paylaştırılır.

AFİYET OLSUN.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder