Malzemeler:
1 kg yeşil domates
1 çay bardağı zeytinyağı
1 adet kırmızı domates
2 adet soğan
1 tatlı kaşığı tuz
2 çorba kaşığı pirinç
2 adet yeşil biber
yarım çay kaşığı karabiber
maydanoz
Yapılışı:Soğanları yemeklik doğrayalım.Orta boy tencereye sıvı yağı alıp soğanları pembeleşene dek kavuralım.Bu arada yeşil ve kırmızı domateslerin kabuklarını soyup, kuşbaşı doğrayalım.Biberleri de küçük küçük doğrayıp ve soğana ekleyelim.Orta hararetli ateşte 10 dakika kendi suyuyla pişirelim.Pirinci de tencereye ekleyerek tuz ve karabiber serpiştirelim.Kapağı kapalı bir müddet daha pişirelim.Üzerine maydanozla süsleyip servis yapalım.
Afiyet Olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder