19 Ocak 2009 Pazartesi


Malzemeler:
1 adet küçük soğan
1 çorba kaşığı margarin veya tereyağı
1 adet haşlanmış patates
1 adet doğranmış domates
1 adet küçük dolmalık biber
3 adet yumurta
2 çorba kaşığı süt
tuz ve karabiber
Yapılışı:Soğanları küçük küçük doğrayalım.Yağ ile soğanı bir tavaya alalım ve arasıra karıştırarak bir iki dakika pişirelim.Eğer evde mikrodalga fırın varsa bu işlemi fırında, ısıya dayanıklı kabın kapağını kapatarak da yapabilirsiniz.Doğranmış patates, domates, dolmalık biber, tuz ve karabiberi de soğanın içine ilave edlim.Yumurta ve sütü de diğer malzemelere ekleyelim.Hepsini birlikte karıştıralım.Bu karışımı ısıya dayanıklı bir kaba dökelim.Üzerine alüminyum folyoyla örtelim.
Çatalla batırarak üzerine küçük bir delik açalım.Yumurta iyice sertleşene dek pişirelim.Pişip pişmediğini kontrol edelim ve karıştıralım.Eğer pişmediyse fırına tekrar sürelim.Bu sefer üzerindeki alüminyum folyoyu kaldırarak ağzı açık biçimde 1-2 dakika daha pişirelim.Fırından alarak servis yapalım.
Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder