8 Ocak 2009 Perşembe

Pide


Malzemeler:

3 su bardağı süt

500 gr un

1 su bardağından biraz az sıvı yağ

3 çorba kaşığı toz şeker

1 kiprit uktusu kadar yaş maya (veya üç tatlı kaşığı toz maya)

tuz,peynirli veya kıymalı iç

YAPILIŞI:

Maya,ılık süt ve toz şeker karıştırılark biraz bekletilir.Un ,yağ ve tuz ilave edilerek iyice yoğrulur.Oldukça yumuşak bir hamur elde edilir.1- 1.5 saat mayalanmaya bırakılır. Bu arada peynirli veya kıymalı iç hazırlanır.Küçük bezeler alınıp elimizle oval şekil verilir.İç konup hamurun iki tarafı ortada birbirine yapıştırılarak birleştirilir.Yağlanmış tepsiye dizilerek üzerine yumurta sarısı sürülür.Önceden ısıtılmış fırında (200 derecede) pişirilir.Sıcakken tere yağı sürülüp servis yapılır.NOT:Bu hamurdan açma,poğaça veya sade sandviç yapabilirsiniz.

AFİYET OLSUN.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder