Malzemeler:
500 gr irmik
125 gr margarin ( tereyağı da olabilir)
Yarım su bardağı sıvıyağ
4 su bardağı su
3 su bardağı şeker
1 fincan çam fıstığı
YAPILIŞI
Bir tencereye şekerin yarısı ve 4 su bardağı suyu koyarak karıştırıp kaynamaya bırakılır.Başka bir tencereye yağı koyup fıstıkları kavurun.Ateşi kısarak irmiği dökün.Elinizdeki kaşıkla sürekli yakmadan kavurun.İrmik kendini salmaya başlayınca ocak biraz daha açılır.Fıstıklar pembeleşip yağı dışa vermeye irmiğin kokusu duyulmaya başlayınca kıvamına gelmiş demektir.Ocaktan alınıp kaynayan şurup yavaş yavaş üzerine dökülerek karıştırılır.Kapağı kapatılarak tekrar ocağa konulur.Suyunu çekene kadar ateşte tutulur.
Ocaktan alındıktan sonra kalan toz şekeri de üzerine döküp tekrar karıştırın.Tencerenin kapağını kapatın.
Karıştırarak tabaklara boşaltın.Servis hazır
AFİYET OLSUN
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder