29 Ocak 2009 Perşembe

Patlıcanlı Kebap


Malzemeler:

2 iri patlıcan

1 çorba kaşıgı tereyağı

750 gr kuzu eti

1 adet soğan

1 adet domates

1 çorba kaşığı salça

Karabiber, tuz, sıvı yağ

Yapılışı:Soğanları piyazlık doğrayın.Kuşbaşı kuzu etinin üzerine soğanı,tuz ve karabiberi koyup,elinizle mıncıklayarak ete yedirin.Tencerede 1 çorba kaşığı tereyağını eritin.Piyazladığınız eti ilave edin.Et kendi suyunu salıp, çekene dek pişirin.üzerine küp küp doğranmış domatesi ve salçayı ilave edin.Biraz ılık su ekleyerek kısık ateşte et yumuşayana dek pişirin.Bu arada patlıcanları alacalı soyun.Boyuna kesin.Kızgın yağda kızartın.Hazırladığınız patlıcanları büyük bir kaseye uçları dışarı taşacak şekilde yerleştirin.Ortasına pişmiş eti dökün.Patlıcan dilimlerinin taşan uçlarını etin üzerine kapatın.Kaseyi ters çevirerek servis yapın.

Afiyet Olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder