Malzeneler:
4 su bardağı un
1çay bardağı yoğurt
2 adet yumurta
1 paket kabartma tozu
1 çay bardağı sıvı yağ
250 gr margarin
tuz
İÇİ İÇİN:
2 haşlanmış patates
100gr beyaz peynir
YAPILIŞI:
Unu ekleyin.Ortasına havuz gibi açın,yağ,yumurta,kabartma tozu yoğurt ve bir fiske tuz ile hamur yapın.
Hamurdan 20 adet beze yapıp,15 dk bejleyin.Margarini eritip,soğutun.Bezeleri merdane ile açın.Yağlanmış tepsiye 10 adet bezeyi yayıp, açın.Bolca yağlayıp patatesli içten koyun.Diğer yufkayı koyun ve yağlayın.Yufkalar bitene kadar bu işlemi tekrarlayın.Önceden ısıtılmış 180 derece fırında kızarana kadar pişirin.Dilimleyip servis yapın.
AFİYET OLSUN.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder