27 Ocak 2009 Salı

Fıstıklı kadayıf


Malzemeler:
750 gr tel kadayıf
250 gr toz fıstık
300 gr tereyağı veya margarin
Pekmez
ŞERBETİ İÇİN:
4 bardak toz şeker
4 bardak su
1 limon suyu
YAPILIŞI:
Şurubu için şeker ve suyu kaynatın.İnmesine yakın limon suyunu sıkın.Bir taşım kaynatıp,soğumaya bırakın.Yağı eritin.Tepsinin altına yağ ve pekmez sürün.Kalan yağı ikiye bölün.Kadatıfı bir tepsiye didikleyin.İkiye bölün.Yağın ilk yarısıyla kadayıfın yarısını karıştırın.Tepsinin altına elinizle bastırarak döşeyin.Üzerine toz fıstık serpiştirin.Tekrar yağy bulanmış kadayıfı yerleştirin.200 derece fırında altı ve üstü kızarana dek pişirin.Fırından çıkar çıkmaz üzerine soğuk şerbeti dökün.Üzerine büyük bir tabak kapatın.Tatlı şerbeti çekince servis yapın.
AFİYET OLSUN.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder