2 Şubat 2009 Pazartesi

Şehriyeli Güvec Kebabı


Malzemeler:

750 gr yağlı koyun eti

1/2 paket arpa şehriye

1/2 kg. domates

2 soğan

2 çorba kaşığı margarin

Yeteri kadar, tuz karabiber ve su

Yapılışı:Eti kuşbaşı doğrayın.İyice yıkadıktan sonra bir güvece koyun.Kuvvetli ateş üzerinde karıştırarak 1-2 dakika kavurun.Sonra ince ince kıyılmış soğanı ilave edin.Tuz ve biber ekledikten sonra renk değiştirinceye kadar kavurmaya devam edin.Soğan renk değiştirmeye başlayınca kabukları soyulup çekirdekleri çıkarıldıktan sonra küçük küçük doğranmış domatesleri ekleyin.Eti bir parmak aşacak kadar sıcak su da kattıktan sonra güveci orta ısılı fırına sürün.Güvecin durumunu ara sıra kontrol ederek suyu kalmayınca yeteri kadar sıcak su ilave edin. Et ilik gibi yumuşayıp pişinceye kadar orta ısılı fırında tutun.diger yanda bir güvece 2 kaşık margarin koyup kabı orta ısılı ateşe oturtun.Yağ eriyince şehriyeleri içine atın ve karıştırarak pembeleşinceye kadar kavurun. Şehriye iyice pembeleşince 1.5 bardak sıcak su dökün.Tuzunu ilave edip orta ısılı ateşte pişirmeye bırakın.Şehriye suyunu çekince ortasını çukurlaştırarak et güvecindekileri buraya boşaltın.Güveci tekrar orta ısılı fırına sürün.Ve eti suyuyla 5 dakika daha pişirin.Sonra güveci fırından çıkararak servis yapın.

Afiyet Olsun

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder