10 Şubat 2009 Salı

Kuzu incik kebabı


Malzemeler:

1 kg kuzu incik

2 orta boy soğan

1 çorba kaşığı salça

1 çorba kaşığı yoğurt

Yarım limon

Tuz, karabiber, kekik

Yarım çay bardağı sıvı yağ

1 er adet soğan, havuç,kereviz

Yapılışı:Soğanları rendeleyip, tuz, karabiber ve kekikle karıştıralım.Etin içine ve dışına bu karışımı sürerek, eti buzdolabında en az 2 saat bekletelim.Dolaptan aldıktan sonra etin her tarafını yarım limonla ovalım.Fırça ile etin her tarafına sıvı yağ sürerek genişçe bir tencereye koyalım.Tencereye 1 bardak su ilave ederek, eti yarım saat kapaklı olarak kısık ateşte pişirelim.Tencereyi ateşten alıp, yağlanmış fırın tepsisine koyalım.Yoğurdu salça ile karıştırıp, fırça yardımıyla etin her tarafına sürelim.Arzuya göre soğan, havuç ve kerevizi oldukça iri doğrayarak etin kenarlarındaki boşluklara yerleştirelim.

Fırını 190 dereceye ısıtıp, tepsiyi fırına sürelim.Tepsideki biriken yağları arasıra alıp, etin üzerine gezdirerek 40 -50 dakika arasında pişirelim.

Üzeri nar gibi kızarıp piştiğinde fırından alarak dilimlere kesip arpa şehriyeli pilavı ile birlikte servis yapalım.

Afiyet Olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder