2 Şubat 2009 Pazartesi

Revani


Malzemeler:

1.5 kahve fincanı irmik

1.5 kahve fincanı un

1/2 su bardak toz şeker

1/2 fincan eritilmiş marğarin

5 yumurta

az tuz

1 çorba kaşığı unu tepsiye serp

1/2 çorba kaşığı tere yağ

Şurubu için:

1 tatlı kaşığı limon suyu

2 su bardak su

2 su bardak toz şeker

Yapılışı:Bir fırın tepsisinin altını ve kenarlarını yağlayın.Unu serpiştirin. Unun fazlasını dökün.Yumurta sarılarını şekerle birlikte çırpın.Başka bir kasede Yumurta aklarını bir tutam tuzla kar haline getirin.Yumurta sarılarına karıştırılmış unla irmiği koyun.Bir kaşıkla karıştırın.Yumurta karını da yavaşça ekleyin.Eritilmiş soğutulmuş marğarini katın.Tepsiye boşaltın.Önce 200 sonra 175 dereceli fırında 45 dakika pişirin.

Şurubu için şekerle suyu kaynatın.İnmesine yakın içine limon suyunu katın.Fırından çıkardığımız revaninin üzerine soğuk şerbeti dökün.Kare kare keserek servis yapın.

Afiyet Olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder