10 Şubat 2009 Salı

Ekmek Kadayıfı


Malzemeler:

1 küçük boy ekmek kadayıfı

6-7 bardak kaynar su

Şurubu için:

3 bardak toz şeker

3 bardak su

3 tatlı kaşığı limon suyu

Yapılışı:Ekmek kadayıfını kenarlı ve yuvarlak bir tepsiye kızarmış tarafı alta gelecek şekilde yerleştirin.Üstüne 6-7 bardak kaynar suyu gezdirin.Kadayıfın yumuşayıp kabarması için tepsiyi 20-25 dakika bir kenara bırakın.Ekmek kadayıfı suyu çekerek, iyice yumuşayıp kabarınca üstüne bir peçete koyup kuvvetlice bastırarak kadayıftaki suyu peçeteye çektirin.Bu işlemi tekrarlayarak kadayıfın çekmiş olduğu bütün suyu alın.Şurubu içinde bir tencereye 3 bardak toz şeker ve 3 bardak suyu koyup tencereyi kuvvetli bir ateşe koyun.Şekeri karıştırarak erittikten sonra limon suyunu katın.Bir kaç defa daha karıştırdıktan sonra şurubu orta ısılı ateşe koyup kıvama gelene kadar 25 dakika kadar kaynatın.Şerbeti, tepsideki kadayıfın üzerine gezdirin.Tepsiyi orta ısılı ateşe oturtun.Tepsiyi arasıra çevirerek 30-40 dakika kadar pişirin.Tepsiyi ateşten indirin.içindekiler ılıyıncaya kadar bir kenara bırakın.Üstüne tepsiden büyük bir sini kapatın.Tepsiyi ters çevirerek ekmek kadayıfını bu siniye aktarın.Kadayıf iyice soğuyunca dilediğiniz biçimde kesin.Her kadayıfın üstüne kaymak koyup servis yapın.

Afiyet Olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder