6 Şubat 2009 Cuma

Tepside Biftek


Malzemeler:

500 gr biftek

6 adet patates

4 kuru soğan

3-4 dolmalık biber

3 domates

1 su bardağı sıvı yağ

1.5 su bardağı su

Tuz, karabiber, kekik

Yapılışı:Biftekleri havan tokmağı ile iyice inceltelim.Tuz, kekik, karabiberini serperek üst üste dizelim.Patatesleri soyup, halka halka dilimleyelim.Sıvı yağda arkalı önlü hafifçe kızartalım.Yarısını uygun büyüklükte bir cam fırın tepsisine alalım.

Küçük bir tavada piyazlık doğradığımız soğanları hafifçe pembeleşene dek kavuralım.Bifteklerin rengi değişene kadar patatesleri kızarttığımız yağda kızartalım.( hafifçe ve kurutmadan )Soğanları bifteklerin üzerine döşeyelim.Biftekleri patateslerin üzerine döşeyelim.Yarısını fırın tepsisinin altına döşediğimiz patateslerin kalan yarısını, bifteklerin üzerine dizelim.Halka halka doğradığımız dolmalık biberleri ve dilimlenmiş domatesleri en üste dizelim.Tuzunu ayarlayalım 1.5 bardak su ilave ederek orta ısılı fırında pişirelim.

Afiyet Olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder