2 Şubat 2009 Pazartesi

Bağdat Sütlacı


Malzemeler:

350 gr pirinç

1/2 gr damla sakızı

1+ 1/4 litre süt

Şurubu için:

750 gr toz şeker

1 bardaktan biraz fazla su

1 çorba kaşığı limon suyu

Yapılışı:Pirinci ayıklayıp yıkayın.Sütle birlikte koyu bir lapa haline gelene dek sık sık karıştırarak pişirin.Pirince dövülüp toz haline getirdiginiz sakızı ilave edin.Bu karışımı servis yapacağınız kaselere iki parmak kalınlığında boşaltın.Soğumasını bekleyin.Bu arada şurubunu hazırlayın.Bunun için şekerle suyu koyu bir şurup haline gelene dek kaynatın.İçine limon suyunu katın.Bir taşım kaynatın.Şurubu soğutun.Sütlacın üzerine dökerek servis yapın.

Afiyet Olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder