Malzemeler:
1 paket bukle makarna
500 gr temizlenmiş hamsi balığı
1 yemek kaşığı kaymak
100 gr tereyağı
100 gr rendelenmiş kaşar peyniri
3 adet domates
1 tutam maydonoz
Tuz, karabiber, fesleğen
Yapılışı:Temizlenmiş kılçıkları ve kuyrukları alınmış hamsileri,1 yemek kaşığı tereyağda kızartın.Başka bir tavada, 1 yemek kaşığı tereyağı ile kabuğunu soyup rendelediğimiz domatesleri pişirin.Hazırladığınız bu malzemeye tuz, karabiber ve fesleğeni ilave edin.Haşlayıp süzdüğünüz bukle makarnanıniçerisine kaymağı ilave edin ve fırın tepsisine yayın.Önceden kızartmış olduğunuz hamsileri düzgün bir şekilde makarnanın üzerine dizin ve hazırladığınız sosu makarnanın her tarafına yayılacak şekilde dökün.İsteğinize göre kaşar peyniri rendeleyin ve fırına verin.Yaklaşık 10 dakika sonra fırından alın ve üzerine maydanozlarla süsleyerek servis yapın.
Afiyet Olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder