10 Şubat 2009 Salı

Hamsili Makarna


Malzemeler:

1 paket bukle makarna

500 gr temizlenmiş hamsi balığı

1 yemek kaşığı kaymak

100 gr tereyağı

100 gr rendelenmiş kaşar peyniri

3 adet domates

1 tutam maydonoz

Tuz, karabiber, fesleğen

Yapılışı:Temizlenmiş kılçıkları ve kuyrukları alınmış hamsileri,1 yemek kaşığı tereyağda kızartın.Başka bir tavada, 1 yemek kaşığı tereyağı ile kabuğunu soyup rendelediğimiz domatesleri pişirin.Hazırladığınız bu malzemeye tuz, karabiber ve fesleğeni ilave edin.Haşlayıp süzdüğünüz bukle makarnanıniçerisine kaymağı ilave edin ve fırın tepsisine yayın.Önceden kızartmış olduğunuz hamsileri düzgün bir şekilde makarnanın üzerine dizin ve hazırladığınız sosu makarnanın her tarafına yayılacak şekilde dökün.İsteğinize göre kaşar peyniri rendeleyin ve fırına verin.Yaklaşık 10 dakika sonra fırından alın ve üzerine maydanozlarla süsleyerek servis yapın.

Afiyet Olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder