6 Şubat 2009 Cuma

Bükme Böreği


Malzemeler:

1 paket margrin

1.5 fincan sirke

1 çay bardağı sıvı yağ

3 yumurta ( birinin sarısı ayrılır )

1 su bardağı su

Alabildiğince un

İçi için:100 gr beyaz peynir

1 demet maydonoz

Yapılışı:Genişçe bir kaba sirkeyi, sıvı yağı, yumurtaları alalım.Bir bardak su ilave edelim.Bu malzemenin alabileceği kadar unu azar azar ilave edelim ve tuzunu ekleyelim.Hamuru 8 bezeye bölüp üzerine nemli bir bez örterek 20 dakika dinlendirelim. 4 bezeyi unlu bir zeminde yufka inceliğinde açalım.Erimiş margarini yufkaların üzerine kaşıkla gezdirip, her yerine sürelim.

4 yufkayı da aralarını yağlayarak üst üste koyalım.Bohça katlar gibi karşılıklı kenarları birbirinin üzerine kapatalım.Katladığımız hamuru buzdolabında 20 dakika bekletelim.Bu arada diğer 4 bezeyi açalım.Aralarını yağlayarak bohça katlar gibi katlayarak buzdolabına koyalım.İlk hazırladığımız bohçayı dolaptan alıp, merdane ile yarım parmak kalınlığında büyükçe açalım.Hamurdan 10 cm lik kareler keselim.Karelerin ortasına peynirli maydonozlu içten koyalım.Karşılıklı iki kenarı kapatarak hafifçe yağlanmış fırın tepsisine ters çevirerek dizelim.Bükmelerin üzerine yumurta sarısı sürüp, çörek otu serpiştirelim.Fırında pişirelim.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder