8 Mart 2009 Pazar

Piliçli Bamya Güveci


Malzemeler:

750 gr bamya

1 adet piliç ( parçalanmış )

2 çorba kaşığı sıvı yağ

1/2 tatlı kaşığı tuz

1/2 limon suyu

2 sivri biber

1 soğan

2 orta boy domates

Karabiber
Yapılışı:Domateslerin kabuğunu soyup, küp küp doğrayın.Bamyaların başlarını keserek temizleyin.İçinde 2 kahve fincanı sirke bulunan 5 su bardağı kaynar suda 2 dakika haşlayın.Süzüp, güvece alın.Bir tavaya yağı koyup, ısınınca içine doğranmış piliç parçalarını ilave edin.2 dakika kızartın.Yağıyla birlikte bamyaların üzerine koyun.Üzerine domates, tuz,karabiber ve halka halka doğranmış soğanları ilave edip, ağzını kapatın.Fırında veya kısık ateşte bamyalar suyunu çekene dek pişirin.Üzerine kaynar su ilave edip, piliçler yumuşayana dek 45 dakika kadar pişirip, servis yapın.
Afiyet Olsun.



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder