12 Mart 2009 Perşembe

Hamsi Böreği


Malzemeler:


250 gr. hamsi


1 çay kaşığı margarin


1 çay kaşığı kekik


1 demet taze soğan


1 çorba kaşığı nane


yarım demet maydonoz


2 adet yufka


tuz,karabiber


kızartmak için sıvıyağ


Yapılışı:


Hamsilerin kılçıklarını ayıklayın bol suyla yıkayın ve suyunu süzün.Margarini tavada eritip hamsileri ekleyerek soteleyin ve soğumasını bekleyin.İçine ince kıyılmış tazesoğanı,kekiği,tuz,karabiber,nane ve doğranmış maydanozu ekleyip harmanlayın.Yufkaları 4 parmak genişliğinde şeritler halinde kesin.Ucuna 1 kaşık hazırlanan içten koyup muska şeklinde sarın.Kızgın yağda arkalı önlü kızartın.Rokayla birlikte servis yapın.


Afiyet Olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder