Malzemeler:
250 gr. hamsi
1 çay kaşığı margarin
1 çay kaşığı kekik
1 demet taze soğan
1 çorba kaşığı nane
yarım demet maydonoz
2 adet yufka
tuz,karabiber
kızartmak için sıvıyağ
Yapılışı:
Hamsilerin kılçıklarını ayıklayın bol suyla yıkayın ve suyunu süzün.Margarini tavada eritip hamsileri ekleyerek soteleyin ve soğumasını bekleyin.İçine ince kıyılmış tazesoğanı,kekiği,tuz,karabiber,nane ve doğranmış maydanozu ekleyip harmanlayın.Yufkaları 4 parmak genişliğinde şeritler halinde kesin.Ucuna 1 kaşık hazırlanan içten koyup muska şeklinde sarın.Kızgın yağda arkalı önlü kızartın.Rokayla birlikte servis yapın.
Afiyet Olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder