14 Mart 2009 Cumartesi

Kısır


Malzemeler:


2 su bardağı ince bulgur


2 su bardağı kaynar su


3 çorba kaşığı sıvığı


1 limonun suyu


1 çorba kaşığı nar ekşisi


2'şer çorba kaşığı domates ve biber salçası


2'şer adet domates ve salatalık


4 yaprak marul


3-4 dal taze soğan


Yarım demet maydonoz


Tuz,karabiber,pulbiber


Yapılışı:


İnce bulguru bir kaseye alın ve kaynar suyu üzerine boşaltıp suyunu çekip şişmesi için ağzını bir kapakla kapatın.Suyunu çektikten sonra bulguru soğutun.Sıvı yağ, limon suyu, nar ekşisi, domates ve biber salçası,tuz,karabiber ilave edip karıştırın.Kabukları soyulmuş ve küp küp doğranmış domates ve salatalığı ekleyin.Daha sonra ince kıyılmış marul yaprağı, taze soğan, maydanoz ve pul biber ilave edip bütün malzemeyi karıştırın.Servis tabağına alın.Turşuyla veya ayranla servis yapabilirsiniz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder