14 Mart 2009 Cumartesi

Yüzük Kurabiye


Malzemeler:

4 su bardağı un

300 gr margarin

1 su bardağı pudraşekeri

Bir buçuk çay kaşığı kabartma tozu

1 adet yumurta

1 paket vanilya

Kreması için:

1 su bardağı süt

1 adet yumurta

Yarım su bardağı un

Yarım su bardağı tozşeker

Dört buçuk çorba kaşığı margarin

Yarım çay kaşığı vanilya

Üzeri için:

Hindistan cevizi, antep fıstığı

Yapılışı:Margarin ve pudraşekerini iyice yoğurun.Diğer malzemeleride ekleyip,yoğurmaya devam edin.Hamurun üzerine nemli bir bezle örtüp 10 dakika dinlendirin.Daha sonra merdane ile yarım cm kalınlığında açın.Çay bardağıyla veya kalıpla hamurdan yuvarlaklar kesin.Bunların yarısınında ortasını yüksükle yada küçük bir yuvarlakla çıkarın.Yağlanmış tepsiye dizip 180 derece fırında, beyaz kalacak şekilde pişirin.Kremayı hazırlamak için süt, yumurta, un ve tozşekeri çırparak ocağa alın.Muhallebi kıvamı alana dek pişirin.Ilıyınca margarin ve vanilyayı ilave edip karıştırın.Fırından aldığınız kurabiyelerin deliksiz olanlara kremayı sürün.Delikli olanları üzerlerine kapatın.Ortasına antep fıstığı koyarak kenarlarını hindistan cevizine bulayarak servis yapın.

Afiyet Olsun.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder