8 Mart 2009 Pazar

Meyveli Dondurma


Malzemeler:

3 tane çırpılmış yumurta sarısı

1/2 bardak toz şeker

1/2 bardak süt

1/2 çay kaşığı tuz

2 bardak soğutulmuş krema

3/4 bardak portakal veya vişne konsantresi

1,5 tatlı kaşığı gül suyu ( dilerseniz )

Yapılışı:Yumurta sarıları,şeker süt ve tuzu bir tencerede karıştırın.Orta ateşte devamlı karıştırarak üstünde kabarcıklar belirmeye başlayana dek ısıtın.Soğuk bir kaba koyun.Üstünü kapatıp, oda sıcaklığına gelene dek 1-2 saat buzdolabında soğutun.Kalan malzemeleri sütlü karışıma katın.Buzluğa koyup soğumaya bırakın.2 saatte bir dışarı çıkarıp savurarak karıştırın.Birkaç saat daha dondurup servis yapın.

Afiyet Olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder