Malzemeler:
3 tane çırpılmış yumurta sarısı
1/2 bardak toz şeker
1/2 bardak süt
1/2 çay kaşığı tuz
2 bardak soğutulmuş krema
3/4 bardak portakal veya vişne konsantresi
1,5 tatlı kaşığı gül suyu ( dilerseniz )
Yapılışı:Yumurta sarıları,şeker süt ve tuzu bir tencerede karıştırın.Orta ateşte devamlı karıştırarak üstünde kabarcıklar belirmeye başlayana dek ısıtın.Soğuk bir kaba koyun.Üstünü kapatıp, oda sıcaklığına gelene dek 1-2 saat buzdolabında soğutun.Kalan malzemeleri sütlü karışıma katın.Buzluğa koyup soğumaya bırakın.2 saatte bir dışarı çıkarıp savurarak karıştırın.Birkaç saat daha dondurup servis yapın.
Afiyet Olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder