Malzemeler:
1 kg un
200 gr margarin
1 paket kabartma tozu
10 yumurta
Süslemek için:
1 tane kivi
Biraz çilek veya vişne
1 tane muz
Şurubu için:
4 su bardağı su
1 kg şeker
1 limonun suyu
1 su bardağı kaysı marmelatı
Yapılışı:Şurub için şekerle suyu kaynatın.İnmesine yakın limon suyunu dökün.Ocaktan alıp soğutun.Un, margarin, kabartma tozu ve yumurtaları yoğurup, yumuşak bir hamur elde edin.Üzerine nemli bir bez örtüp, 20 dakika dinlendirin.Hazırladığınız hamuru küçük kalıplara doldurun.Orta hararetli fırına atıp, kabarana dek pişirin.Hazırladığınız şerbetin içine atın.Bir kaç saniye sonra delikli kepçeyle çıkarın.Şuruptan çıkarttığınız tatlıların kenarlarına doğranmış karışık meyvelerden koyun.Kayısı marmelatıyla süsleyip servis yapın.
Afiyet Olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder