23 Mart 2009 Pazartesi

Ateş Topu


Malzemeler:

1 adet hazır pandispanya

4 su bardağı süt

1 su bardağından biraz fazla un

1 su bardağı tozşeker

1 adet yumurta sarısı

1 adet limon kabuğu rendesi

1 paket vanilya

125 gr margarin

1 kase küçük doğranmış kayısı

Yarım su bardağı iri dövülmüş ceviz

Sosu için:

4 çorba kaşığı pudra şekeri

4 çorba kaşığı su

4 çorba kaşığı kakao

2 çorba kaşığı margarin

Yapılışı:Süt ,1 su bardağı un, 1 su bardağı tozşeker ve 1 adet yumurta sarısını iyice çırpın.Ocakta göz göz olana kadar pişirin.Ocaktan alıp 125 gr margarin, rendelenmiş limon kabuğu ve vanilyayı ilave edin.15 dakika mikserle çırpın.Pandispanyanın bir parçasını derin ve genişçe bir kaseye yerleştirin.Kremanın hepsini üzerine boşaltın.Ceviz ve kayısı parçalarını koyup, iyice bastırın.Pandispanyanın diğer parçasını da üzerine kapatın.Bir gece buzdolabında bekletin.Ertesi gün önce sosu hazırlayın.Bunun için pudraşekeri, su, margarin ve kakaoyu, margarin eriyene kadar pişirin.Daha sonra ocaktan alın.Pastayı servis tabağına ters çevirin.Üzerine sosu gezdirin.Dilimleyerek servis yapın.

Afiyet Olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder