Malzemeler:
125 gr tere yağı veya margarin
2 su bardağı irmik
2 su bardağı su
1 su bardağı tozşeker
1 çay bardağı kuru üzüm
1 çay bardağı tarçın
1 çay bardağı meyve şekerlemesi
Hindistan cevizi ve toz antep fıstığı
Yapılışı:Tereyağını kızdırıp üzerine irmiği ekleyin.Kısık ateşte sürekli karıştırarak renği dönene kadar kavurun.Diğer tarafta su ve tozşekeri kaynatıp irmiğin üzerine dökün.Kuru üzüm, tarçın ve meyve şekerlemelerini katıp karıştırın.Suyunu çekince bir tepsiye bastırarak yayın.Bu şekilde bir gece bekletin.Dilimledikten sonra hindistan cevizi ve antep fıstığına bulayarak servis yapın.
Afiyet Olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder