30 Aralık 2008 Salı

Kek


Malzemeler:
2 yumurta
3/4 su bardağı tozşeker
1 limon kabuğu rendesi
1/2 su bardağı mısırözü yağı
3/4 su bardağı süt
2 su bardağı un
1 paketten az kabartma tozu
1/3 su bardağı kuru üzüm
1/2 su bardağı ceviz
Yapılışı:
yumurtaları ve şekeri krema haline gelene kadar çırpın.
Limon kabuğu rendesini ilave edip tekrar karıştırın.
Karıştırmaya devam ederken yağı akıtarak karışıma yedirin.
Un ve kabarta tozunu birlikte eleyip sütle birlikte sırayla üç kerede karışıma ekleyin.
En son iri kıyılmış ceviz ve üzümleri ekleyip spatula ile karıştırdıktan sonra yağlanıp unlanmış baton kalıbınıza dökün.
Isıtılmış 170C li fırında kürdan batırdığınızda temiz çıkana kadar pişirin. (yaklaşık 35-45 dakika)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder