31 Aralık 2008 Çarşamba

Gul tatlısı



Malzemeler:

Yarım paket margarin (oda sıcaklığında)
1 su bardağı sıvı yağ
Yarım su bardağı yoğurt
1 su bardağı irmik
1 yumurta
1 vanilya
Yarım paket kabartma tozu
1 çorba kaşığı sirke
1 tutam tuz
Aldığı kadar un

Şerbeti için:

3 su bardağı su
2,5 su bardağı şeker
Çeyrek limon
Kırmızı gıda boyası (1 çay kaşığı kadar)
Not: Gıda boyasını da katıp kaynatın.
Şerbeti 10 dakika kaynatın. Hamur sıcak şerbet ılık olacak.

Yapılışı:

Malzemenin hepsini yoğurun, kulak memesi yumuşaklığında olacak şekilde. Yoğurduktan sonra 10–15 dakika buzdolabında bekletin. Çıkardıktan sonra hamurun bir kısmını yufka kalınlığında açın, Çay bardağı ile beşer yuvarlak kesin. Kesilen parçaları;
Yuvarlak halkalar üst üste gelecek şekilde 5 yuvarlak parçayı dizin.


Rulo yaparak ortadan ikiye kesin, Yağlı tepsiye dizin.180 derecelik fırında kızarana kadar pişirin. Çıkardıktan sonra şerbet ılık olarak tatlıların üzerine dökün. Şerbeti çektikten sonra servis tabağına alıp servis yapabilirsiniz.

Bu tatlının görüntüsü gül şeklinde olacak.

Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder